2014. november 17.

Cékla leves - mandulás édesburgonyával

Nagyon szeretjük a cékla levest, amit korábban burgonyapürével a közepén tálaltunk. Mivel a paleoban a burgonya kerülendő alapanyag, ezért arra gondoltam, helyettesíthetném édesburgonyával. Ezzel még nem is lenne gond, de mivel keverjem habosra? Hiszen a tej is kerülendő...
Nagyon hamar eldöntöttem, milyen alapanyagokkal fogok kísérletezni és az eredmény magáért beszél:


Hozzávalók és elkészítés

A leveshez:
  • 1 nagy fej cékla
  • kb 1 liter víz
A céklát meghámozom, kockára vágom és a sós vízben megfőzöm, majd turmixgépben habosra turmixolom annyi főzőlével, amilyen sűrűségűre szeretnénk a levest.

A püréhez:
  • 3 vékony szelet füstölt csemege szalonna
  • 1 db édesburgonya
  • 2-3 kanál őrölt mandula + forró víz a felturmixoláshoz, de ne legyen nagyon híg
A szalonnát apró kockákra vágom és saját zsírjában megpirítom. Közben a burgonyát meghámozom, felkockázom és sós vízben puhára főzöm. A mandulát felturmixolom a forró vízzel, majd hozzáadom a puha édesburgonyát és a szalonna zsírját, az egészet együtt felpürélem.

A levest csészébe szedem, középre helyezek 2-3 kanál pürét és a pirított szalonnával megszórom.

Jó étvágyat kívánok! :-D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!