Nagyon szeretjük a cékla levest, amit korábban burgonyapürével a közepén tálaltunk. Mivel a paleoban a burgonya kerülendő alapanyag, ezért arra gondoltam, helyettesíthetném édesburgonyával. Ezzel még nem is lenne gond, de mivel keverjem habosra? Hiszen a tej is kerülendő...
Nagyon hamar eldöntöttem, milyen alapanyagokkal fogok kísérletezni és az eredmény magáért beszél:
Hozzávalók és elkészítés
A leveshez:
- 1 nagy fej cékla
- kb 1 liter víz
- só
A céklát meghámozom, kockára vágom és a sós vízben megfőzöm, majd turmixgépben habosra turmixolom annyi főzőlével, amilyen sűrűségűre szeretnénk a levest.
A püréhez:
- 3 vékony szelet füstölt csemege szalonna
- 1 db édesburgonya
- 2-3 kanál őrölt mandula + forró víz a felturmixoláshoz, de ne legyen nagyon híg
- só
A szalonnát apró kockákra vágom és saját zsírjában megpirítom. Közben a burgonyát meghámozom, felkockázom és sós vízben puhára főzöm. A mandulát felturmixolom a forró vízzel, majd hozzáadom a puha édesburgonyát és a szalonna zsírját, az egészet együtt felpürélem.
A levest csészébe szedem, középre helyezek 2-3 kanál pürét és a pirított szalonnával megszórom.
Jó étvágyat kívánok! :-D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!