Talán, ha édesapám gyerekkoromban nem készített volna a hétvégi hidegtálra alkalmanként főtt sertésnyelvet, soha nem kóstoltam volna meg. Így viszont szeretem és ritkán veszek egy-egy darabot a hentesnél. Most füstöltet választottam és egy kisebb fazékban kevés vízzel feltettem főni. Mikor megpuhult, apróra vágott zöldségeket tettem hozzá és tovább főztem együtt. Végül a babérlevelet és a húst kivettem, a zöldséget felturmixoltam és a levesbe visszahelyeztem a feldarabolt húst.
Egyszerű, ízletes, egészséges fogás.
Hozzávalók:
- 1 db füstölt sertésnyelv
- 1 db babérlevél
- só ízlés szerint
- szárzeller
- répa
- petrezselyemgyökér
- vagy bármilyen zöldség, amit szeretsz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!