2014. november 20.

David Perlmutter - Gabona Agy - Könyvajánló

Már alig várom, hogy a kezembe vehessem ezt a könyvet. Tartalmi előzetese magáért beszél. Azt hiszem, minden haladó gondolkodású, a jelenlegi egészségüggyel (betegségiparral) egyet nem értő, tanulni, ismereteit fejleszteni vágyó ember könyvespolcára kell kerüljön.
Remélem, hogy szakemberek, háziorvosok, dietetikusok, táplálkozási szakértők, neurológusok és gyermek orvosok is szép számmal lesznek kíváncsiak rá. Elolvassák és elgondolkodnak."David Perlmutter neurológus és táplálkozástudós, számos könyv szerzője a gabonaagyúságról írta új könyvét. Mondanunk sem kell, hogy zajos nemtetszés-nyilvánítások közepette.
Ez a könyv tetszik vagy sem egy újabb repedést ütött a nyugati táplálkozás piramisán. Pedig nem tett semmi rosszat, csak összefoglalta a kutatók által már jól ismert tényeket arról, hogy az Alzheimer-kór és általában a demenciák, illetve a Parkinson-kór és egyéb neurodegeneratív betegségek fő okozói a finomított szénhidrátok.
A szerző pontról pontra levezeti, hogyan okoz a finomított szénhidrátok fogyasztása először inzulinrezisztenciát, majd metabolikus szindrómát,és az így megemelkedett gyulladásszint végül miként idézi elő az agy szó szerinti zsugorodását és összezavarodott működését.
Persze, Perlmutter szavaival élve, nem lehet azért hibáztatni az embereket, mert eddig a szakértőkre hallgattak. Egy ideje azonban másféle szakértők is felbukkantak, nem csak a hivatalos orvostudomány dogmáit szajkózók. Remélhetőleg előbb-utóbb az ő fülükbe is eljut az új kor új tudományának híre, talán éppen e könyv révén."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!