2014. december 23.

Csirkemáj bacon szalonnában

Akár vendégváró, vagy karácsonyi paleo fogás is lehet a tegnapi vacsorám. Nagyon hamar elkészül és nem igazán kell ott állni az étel felett. Ha mindent összekészítettünk, már csak a sütésre kell néha rápillantani. 
A paleoban a burgonya nem megengedett alapanyag, mivel keményítő tartalma miatt, túl sok szénhidrát jut vele a szervezetbe. A legtöbb magyar családnál azonban nem hiányozhat a rántott hal mellől a majonézes burgonya saláta... A helyettesítésére viszont (ha szeretjük a karfiolt) tökéletes a majonézes karfiolsaláta, melynek elkészítéséről tegnap írtam.

Ha elkészültünk a salátával, hidegre tesszük és megfelelő darabokra vágjuk a csirkemájat. Mindegyiket betekerjük egy szelet bacon szalonnába, és zsírral bekent jénai edénybe rendezzük őket. A végén egy szál sütni való kolbászt rakunk mellé, megszurkáljuk tűvel, hogy a zsírját kiengedje, majd forró sütőbe helyezzük. Ha elkészült, a karfiol salátával együtt kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!