Az ünnepek akár évezredekre visszamenőleg bő étkezéssel párosultak. A szenteste alkalmával összegyűlik a család apraja nagyja, és bizony ilyenkor a mértéktartással akadhatnak gondok, főleg ha mennyei menü kerül az asztalra. Ma reggel, készülve a több napos ünnepre, egyszerű, gyomorkímélő reggelit készítettem.
Hozzávalók:
egy marék megpucolt, hosszában felezett sárgarépa
só
2 db tojás (fejenként)
1 teáskanál pecsenyezsír
Elkészítés:
0,3 l vizet töltöttem a MAG3 gépbe, behelyeztem a tojásfőző rácsot, ráhelyeztem a sárgarépákat és kevés sóval megszórtam a tetejüket. Elindítottam a STEAM/BOILING programot (15 perc). Ezt az időt kihasználtam a konyha rendbe tételére, majd amikor a program lejárt, a párolókancsó kitöltő nyílásán kifolyattam a forró vizet, a tartály fedelét levéve a tálra csúsztattam a répákat.
A tojásokat is megfőztem ugyanígy, majd megpucoltam és a répák mellé helyeztem őket, a pecsenye zsírral kicsit megkenegettem a zöldséget és a tojásokat is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!