Holnapra vendégeket várok, így a mai napot a konyhában töltöttem... Kacsaleves, kakaós kalács, puncsos mézes krémes, savanyúkáposztás húsgombóc, uborka saláta és a grillezéshez a csirkemellek is pácba kerültek.
Holnap már csak az ételek melegítése a burgonya és a grillhúsok kisütése lesz a feladatom.
Hogy magamnak is kedvezzek, igyekeztem a menübe olyan ételeket csempészni melyek paleolit módon is elkészíthetőek és talán-talán észre sem fogják venni a vendégek.
A darált húsból a szokásos fűszerezéssel (só, bors, piros paprika, fokhagyma, hagyma, tojás) aprított répa és petrezselyemgyökér hozzáadásával általános keveréket készítettem, melyet gombócként a savanyú káposztába illetve egyben sütött fasírtként is felhasználhattam.
A fasírthoz valók, egy kisebb őzgerinc esetén:
kb 1/2 kg darált hús
1 nagyobb répa
1/2 petrezselyem gyökér
só
bors (borsikafű)
őrölt pirospaprika
1 kisebb fej vöröshagyma
1 kisebb gerezd fokhagyma
1 tojás
bacon szalonna
füstölt szalonna
3 kemény tojás töltelékként
3 kemény tojás töltelékként
A húst közben fűszereztem, majd hozzákevertem és jól elegyítettem vele a zöldségeket. Kicsit állni hagytam. Az őzgerincet kibéleltem sütőpapírral, ebbe fektettem a bacon szalonnákat. Egy réteg darált húst terítettem az aljába, kanállal 3 mélyedést készítettem benne a tojásoknak.
Miután a tojások a helyükre kerültek, újabb réteg darált hús került az őzgerincbe.
A két oldalra kilógó bacon szalonnákat visszahajtottam a fasírtra és füstölt szalonna csíkkal zártam le a hajtásokat.
Megsütöttem a fasírtot, majd kifordítottam a formából egy tepsibe és az eddig az őzgerincben lévő domború oldalát is ropogósra pirítottam.
Ez a fogás hidegen, szeletelve lesz tálalva.
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg az alábbi gombokon:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!