2014. december 19.

Rázva pirított zöldségek


Egyik nagy kedvencem a kínai módszer szerint, rázva pirított zöldségekből készült étel. Szeretem, mert sok zöldséget lehet egybedobni vegyesen, finom roppanósak maradnak, valamint gyorsan elkészül. Mivel nem főnek szét, ezért a vitamin és ásványi anyag tartalmuk is jelentősebb.

Hozzávalók (de bármilyen kedvelt zöldséggel készítheted):

lilakáposzta
édesburgonya
répa
jégcsap retek
vöröshagyma
gyömbér
kókuszolaj
kínai fűszerkeverék

Elkészítés:

A zöldségeket vékony csíkokra, gyufaszálakra, hasábokra vágom a szerint, hogy melyik milyen gyorsan puhul át. A gyömbért aprítom, és mindent a kezem ügyébe készítek.
Az olajat felforrósítom, előbb a gyömbért dobom az olajra, majd szinte azonnal mehet rá a többi zöldség. Jól átforgatom. Megszórom bőven a fűszerkeverékkel, és gyakran keverve (szinte folyton), rázva megpárolom-sütöm, fedő nélkül, hogy roppanós maradjon. Általában 5-10 perc bőven elég. Megkóstolom, ha kell sózom.

Kínálható hozzá serpenyőben pirított hal, sült csirkemell csíkok, esetleg hirtelen lesütött máj.

Jó étvágyat kívánok! :-D



Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg az alábbi gombokon:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!