Ma estére azt terveztem, hogy csirkemájat sütök le egy kevés bacon szalonnával és majonézes karfiollal tálalom.
Amikor megkaptam a MAG3 gépet, és a használati útmutatóját olvasgattam, megakadt a szemem a majonéz recepten... gondoltam, most, hogy a karfiolt a gépben fogom megpárolni, akkor az egyszerűség kedvéért a majonézt is ezzel készítem.
Nem mondanám, hogy szkeptikus voltam, de túl nagy csodára nem számítottam... így hát végül leesett az állam :-D
Hozzávalók:
1 db tojás
1 kanál mustár
1/2 citrom leve
só, bors ízlés szerint
200 ml olaj
Elkészítés:
Az olaj kivételével mindent bekészítünk a gépbe, majd elindítjuk a BLENDER programot. (Ez a zöldségek és gyümölcsök aprítására szolgáló 5 perces program, mely idő alatt a gép nem melegít.)
Miután a bekészített alapanyagokat a gép összekeverte, a programidő alatt a betöltő nyíláson keresztül nagyon lassan elkezdtem adagolni az olajat. (Én most dupla adagot készítettem)
Mire a program lejárt, egészen sűrű, krémes majonézt kaptam. Ez jól látszik a kitöltés után a majonéz mintázatán.
A korábban megpárolt és a teraszon ez alatt az idő alatt kihűlt karfiolrózsákat elkevertem a majonézben, majd lefedve a hűtőbe tettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!