A kezdő paleosok mindennapi kérdései az első időkben a "Mit egyek? vagy "Mit ehetek?"... (tapasztalatból tudom :-D )
Sokan zátonyra futnak a tojásvariációk szigetén vagy megfeneklenek a salátamocsarakban... azt mondom, bátran vakarjunk elő jól bevált, finom, magyar ízeket idéző ételeket, melyek egy-két alapanyag helyettesítésével (vagy elhagyásával) könnyen paleosíthatóak. Változatos, finom ételeket varázsolhatunk az asztalra, így egyhangúnak biztosan nem lesz nevezhető étkezésünk.
Ősszel elraktam jó pár üveg lecsót. Minden alkalommal amikor a kamrába nyitok, ott kelletik magukat a polcon. Tegnap gondoltam egyet, a keresőbe beírtam a lecsót és a pisztrángot.
A kapott receptet csak annyiban kellett módosítsam, hogy a hagyományos burgonya helyett édesburgonyát használtam.
Nagyon finom lett :-)
Az elkészítés képekben:
Pecsenyezsíron hagymát dinszteltem:
Enyhén csípős zöldpaprikát és az édesburgonyát is hozzáadtam, együtt pirítottam, dinszteltem, majd kis vizet aláöntve, fedő alatt rövid ideig pároltam:
A lecsót is hozzáöntöttem, picit főztem együtt őket:
A pisztrángot sóval, piros paprikával és borssal bedörzsöltem, a belsejébe citromkarikát tettem. Sütőtálba raktam a lecsós alapot, ráhelyeztem a pisztrángot és 180 fokon addig sütöttem, míg a hal bőre finom ropogósra sült:
(Ez a kép már lámpafénynél készült... nem lett olyan szép színes, mint amilyen a valóságban)
Gyors, egyszerű étel! Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!