A blogomban nagyon sok levessel találkozhattok. Le sem tagadhatom, hogy nagyon szeretem őket.
Képes vagyok a családtagjaim tűrőképességének határáig elmenni, sőt, sokszor azon is túl... Ilyen lett ez a csodálatos piros színű leves a benne lévő roppanósra főtt finom céklával, a pagoda karfiollal és a répa darabokkal.
Hozzávalók:
- 1 liter alaplé (csirke farhátból)
- zsiradék
- kisebb fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 db cékla
- 1/3 pagoda karfiol
- só, tört bors
- citromlé
A zöldségeket feldarabolom, a hagymákat a zsiradékon megdinsztelem. Rádobom a kockára vágott zöldségeket, a karfiol kivételével. Sózom, borsozom és roppanósra párolom. Felöntöm az alaplével, felforralom, ekkor rakom bele a karfiolt amit szintén roppanósra főzök. (Ha kevés az alaplé, még adok hozzá vizet és utána még fűszerezem.) Kevés citromlével ízesítem.
Nagyon finom, tartalmas leves.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!