Tegnap későn láttam neki az ebéd főzéshez, nagyjából másfél órám volt, hogy az asztalra tegyek két fogást (végül 3 lett).
Könnyű, de sűrű levesre gondoltam...
A hagymákat felkockáztam, olajon megfuttattam, majd hozzáadtam a kockára vágott pulykacombot. Fűszereztem. Fehérre pirítottam, majd hozzáadtam a félbe vágott fehérrépát és felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje.
Míg a leves lassan főtt, házi bio vegetát forró vízbe áztattam.
Megpucoltam és felkockáztam a répát, a pak-choi levelét metéltre vágtam.
(Közben nekiláttam a második fogásnak is, ami halcurry volt. A pak-choi levélszárát a hal mellé szánt köretbe tettem)
Mikor a hús megpuhult, hozzáadtam a répakockákat és azokat is puhára főztem. Tálalás előtt dobtam a levesbe a pak-choi leveleit, mert olyan mint a spenót, hirtelen megpuhul.
A leveshez:
- pulykacomb kockára vágva
- vöröshagyma, fokhagyma
- sárgarépa
- só, bors
- petrezselyemgyökér
- pak-choi levele
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!