Annyira megörültem mikor megláttam a közérben a spárgát. Igazi, tavaszi napokra való zöldség. Mind a fehér, mind a zöld változatát nagyon szeretem. A tapasztalatom az, hogy a fehér jobban fásodik, de most sikerült olyat vásárolnom, ami teljes hosszában felhasználható.
A leveshez:
- 2 szál sárgarépa
- 5 szál spárga
- 2 közepes pak-choi
- húsleves alaplé
- só, bors
- kacsazsír
Elkészítés:
A zsiradékon együtt megpároltam a hámozott, feldarabolt sárgarépát és spárgát. Sóztam, borsoztam, rádobtam a pak-choi feldarabolt levélnyelét.
Kicsit még pároltam, majd felöntöttem az alaplével. Mikor felforrt, beledobtam a pak-choi csíkokra vágott levélzöldjét is, majd lehúztam a tűzről. Ha szükséges, sózzuk és borsozzuk még.
Gazdagíthatjuk mandulatejszínnel, savanyíthatjuk pár csepp citromlével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!