Régen ettem már füstölt pulykacombot és most két alsó comb is rám kacsintott a hűtőpultból. Gondoltam nosza, valami majd csak lesz belőlük, kosárba kerültek.
Az egyik sorsa ez az erőleves lett. :-)
Hozzávalók:
- 1 db füstölt pulyka alsó comb
- 1 csomag húsleves zöldség
- 4-5 db szárított fafülgomba
- 1 liter alaplé (korábban kacsaaprólékból készítettem és literes adagokban lefagyasztottam)
- só
- fekete bors
- rózsabors
Az alaplében a combot elkezdtem főzni, közben megpucoltam a zöldségeket, melyeket meghagytam egyben, nem szeleteltem őket fel.
Amikor a hús félig már megpuhult, hozzáadtam a húsleves zöldségeket (vöröshagyma, petrezselyemgyökér, sárgarépa, zeller, karalábé) a fűszereket és a szárított gombát. Felöntöttem még vízzel és készre főztem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!