Halat igazán ritkán szoktam enni, mert nem szeretem az édesvízi halak ízét, a tengeriek pedig drágább kategóriába tartoznak...
Most mégis kivételt tettem és vettem egy csomag friss busa szeletet. Megmostam a húsokat, enyhén sóztam és állni hagytam őket, míg készült a curry szósz.
Kókuszzsírt forrósítottam majd a fűszereket kicsit megpirítottam. Hozzáöntöttem a zsíros kókusztejet és megvártam, hogy jól feloldódjon a kókusztej zsiradéka és forrni kezdjen. Ekkor beletettem a halszeleteket és 10-10 percig főztem a mártásban mindkét oldalukat.
Közben az előre felaprított zöldségeket serpenyőben forrósított kókuszzsíron rázva, keverve pirítottam puhára, a végén sóztam ízlés szerint. A köretet tálra rendeztem, mellé raktam a halszeletet és megöntöztem a curry mártással.
Hozzávalók:
- halszeletek
- kókuszzsír
- őrölt curry
- őrölt kurkuma
- őrölt római kömény
- kókusztej
- sárgarépa
- karfiol
- pak-choi levélszára
- só
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!