Leveleire szedtem és sós vízben annyira főztem meg őket, hogy ne essenek szét. Leszűrtem és félretettem őket.
Házi füstölt szalonnát felkockáztam, alacsony hőfokon kisütöttem belőle a zsírt. A ropogós szalonnakockákat kivettem a kisült zsírból.
Előkészítettem a tölteléknek valót:
Edami sajtot reszeltem, a sonkaszeleteket és a bacon szalonna csíkokat kézközelbe helyeztem. A fekete retket spirál zöldség szeletelővel hosszú csíkokra szeleteltem, besóztam.
A kelkáposzta levelekből 2-3 darabot egymásra helyeztem és óvatosan kinyomtam belőlük a nedvességet, így jól egymáshoz tapadtak. A kisült szalonna pörcökből szórtam rá, erre került egy adag reszelt sajt, melynek a tetejére került a sonkaszelet. Az egészet feltekertem, majd a bacon szalonna csíkkal körbetekertem. Átszúrtam 2 fogpiszkálóval, hogy a szalonna végeket helyükön tartsa. A fekete retek csíkból kb. 40 centis darabot téptem és ezzel kötöztem körbe a tekercset. Az összes káposztalevelet így elkészítettem, majd a kisült szalonnazsírhoz még egy fakanálnyi zsiradékot adtam, felmelegítettem és ebben sütöttem ki a kelkáposzta tekercseket. Folyamatosan forgattam, hogy ne kapjon oda.
Nagyon finom lett, még a lányom is dicsérte, aki nem igazán van oda a kelkáposztáért.
Hozzávalók:
- kelkáposzta
- füstölt szalonna
- edami sajt
- házi főtt sonkaszeletek
- fekete retek
- bacon szalonna
- házi zsír
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!