CARABACCIA - Zuppa di cipolle alla Fiorentina
Az eredeti posztot az armoniapaleo.it oldalon találtam, a fordítást fogadjátok szeretettel:
Hozzávalók 2 személyre:
- ½ kg lilahagyma
- 40 gr hámozott mandula
- 1 ek almaecet
- 1 ek virágméz vagy kókuszvirág cukor
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 20 gr extraszűz oliva olaj, vagy ghee
- 300 ml zöldség alaplé
Tálaláshoz:
- 4-6 darabosra őrölt mandula
- 2 csipet őrölt feketebors
- 2 csipet őrölt fahéj
Elkészítés:
Őröljük finomra a mandulát és tegyük félre. Hámozzuk meg és szeleteljük fel a hagymát. Egy lábasban fonnyasszuk meg az olajon fedő alatt, alacsony lángon, kb 15 perc alatt.
Adjuk hozá az ecetet, a mézet és az őrölt mandulát, a fahéjat és az alaplevet. Forraljuk fel, majd vegyük vissza a lángot és fedő alatt főzzük 30 percig kis lángon, míg a leve szinte elfő.
Szedjétek a hagymalevest tálakba szórjátok meg a borssal, fahéjjal és a darabos mandulával. Szervírozzátok.
Az eredeti weboldalon megjelent ételfotó:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!