2018. március 11.

Toszkán hagymaleves

CARABACCIA - Zuppa di cipolle alla Fiorentina 

Az eredeti posztot az armoniapaleo.it oldalon találtam, a fordítást fogadjátok szeretettel:

Hozzávalók 2 személyre:

  • ½ kg lilahagyma
  • 40 gr hámozott mandula
  • 1 ek almaecet
  • 1 ek virágméz vagy kókuszvirág cukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 20 gr extraszűz oliva olaj, vagy ghee
  • 300 ml zöldség alaplé

Tálaláshoz:
  • 4-6 darabosra őrölt mandula
  • 2 csipet őrölt feketebors
  • 2 csipet őrölt fahéj

Elkészítés:
Őröljük finomra a mandulát és tegyük félre. Hámozzuk meg és szeleteljük fel a hagymát. Egy lábasban fonnyasszuk meg az olajon fedő alatt, alacsony lángon, kb 15 perc alatt.

Adjuk hozá az ecetet, a mézet és az őrölt mandulát, a fahéjat és az alaplevet. Forraljuk fel, majd vegyük vissza a lángot és fedő alatt főzzük 30 percig kis lángon, míg a leve szinte elfő. 
Szedjétek a hagymalevest tálakba szórjátok meg a borssal, fahéjjal és a darabos mandulával. Szervírozzátok.

Az eredeti weboldalon megjelent  ételfotó:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!