A családom harmada a csirkemellet favorizálja, ezért az elfogyasztott húsok nagy részét ez teszi ki. Hogy minél változatosabbá tegyem, igyekszem bővíteni a repertoárt. Ennek margójára készült a mostani rakott csirkemell is, ami sokaknak nem jelent újdonságot.
Hozzávalók:
- bacon szalonna
- vékonyra szeletelt csirkemell
- reszelt kemény sajt (edami)
- tojás
- só
- bors (rózsabors is)
- hing (indiai fűszer)
A baconszalonnát leterítettem a jénai tál aljába, erre rétegeztem a fűszerezett, vékony szeletekre vágott, felvert tojásba mártott húst, megszórtam a reszelt kemény sajttal és egy kis hing-el (indiai enyhén hagyma ízű fűszer), majd újabb réteg tojásba forgatott húst raktam rá. Ismét sajt és hing, majd befedtem baconszalonnával és sütőben szép pirosra sütöttem.
A körethez:
- sárgarépa
- édesburgonya
- pak-choi
- kókusztejszín
- só
- kurkuma
- római kömény
- koriander
Közben elkészítettem a köretet. A répát és az édesburgonyát egyforma méretű apró kockákra vágtam. Kókuszolajat forrósítottam és erre dobtam rá a zöldségeket. Ízlés szerint megszórtam sóval, és az őrölt fűszerekkel (római köménnyel, kurkumával és korianderrel). Rázva sütöttem-pároltam majd hozzáadtam a pakcsoj erősebb, feldarabolt levélszárait is. Átforgattam, sütöttem még egy kicsit, majd hozzáöntöttem egy fél doboz kókusztejszínt. Összeforraltam és közben hozzáadtam a pakcsoj felszeletelt zöld leveleit is. Sóztam ízlés szerint és a hússal együtt tálaltam.
A köret ízét leginkább a menzai finomfőzelékhez tudnám hasonlítani... Aki szereti, biztosan nem fog csalódni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!