2018. március 8.

Paradicsomleves két feltéttel


A paradicsom leves az egyik kedvencem... és örülök, hogy ez paleo változatban is elkészíthető. Érdemes kísérletezni a feltétekkel, mert a szokásos rizs vagy tészta helyett bizony bátran kombinálható zöldséggel, sült szalonnával, magokkal.

Én most sült fekete retek spirállal és pirított magokkal (tökmag, napraforgómag) később pedig nyers fekete retekkel és zsírban sütött bacon szalonnával turbóztam fel a levest.

Elkészíthető hagyományos módon sűrűre főzött paradicsomléből, vagy konzerv paradicsom püréből, víz hozzáadásával. A lényeg hogy rántást nem késítünk és cukor helyett eritritolt használunk.

 Hozzávalók:
  • sűrű paradicsomlé
  • hagyma, fokhagyma felaprítva
  • kókuszzsír
  • bors
  • eritritol
  • ízlés szerint feltét.
Elkészítés:
A hagymát megdinsztelem, felöntöm a paradicsomlével. Sózom, borsozom, hozzáadom az édesítőt és készre főzöm. Tányérokba szedem, feltétet adok hozzá és tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!