2013. március 4.

Bodzabogyó szuper koncentrátum


A 100%-ban gyümölcsöt tartalmazó készítmény oldható szárazanyag tartalma háromszor magasabb, mint egy jó minőségű lekváré. A speciális vákuumbepárlási eljárásnak köszönhetően megmaradnak az eredeti ízek, zamatok, aromák, az illat- és a színanyagok, valamint a vitaminok, a makro- és mikroelemek, és a biológiailag aktív összetevők döntő többsége, mindezek koncentrált formában.

Termékeink tartósítószerek, cukor valamint szintetikus adalékanyagok, színezékek  hozzáadása nélkül készülnek.

Felhasználás:
1-2 mokkáskanál koncentrátumot naponta egy, maximum 2 alkalommal fogyasztandó.
A Szuper Koncentrátum Termékcsalád tagjai olyan zöldségekből, gyümölcsökből készülnek, amelyeknek a szakirodalomból is ismert pozitív élettani hatásai vannak.

A Bodzabogyó szuper koncentrátum két összetevője:


A Bodzabogyó (Sambucus nigra) a népi gyógyászatban:

A fekete bodzabogyó levét megfázás, köhögés és felső légúti fertőzések gyógyítására valamint az influenza és a meghűléses betegség tüneteinek megelőzésére használták.

Szakirodalmi adatok alapján a bodzabogyó antioxidánsokban, flavonoid típusú vegyületekben rendkívül gazdag, ezek közül is kiemelkedően sok Cianidin-t és Kvercetin-t tartalmaz. Az ásványi anyagok közül említésre méltó magas kálium tartalma valamint sok C-vitamint, A vitamint és E vitamint is tartalmaz. 
A vörös szőlő (Viti vinifera):

A szőlő jó káliumforrás, és sokféle ásványi anyagot (vas, magnézium, réz, cink, szelén) és vitamint tartalmaz (B1-, B2- és C-vitamin). A kálium vízhajtóként hat, így elősegíti az anyagcseretermékek kiürülését, ezen kívül segíti a szervezet sav-bázis egyensúlyának kialakítását. Gazdag vas- és folsavtartalma a vérképzésben fontos.  A szőlő továbbá tartalmaz még pektint, ami a megfelelő emésztést segíti elő, valamint flavonoidokat (pl.: kvercetin), melyek jó hatást gyakorolnak a szívre, az érrendszerre, és segítenek az érelmeszesedés kialakulásának megakadályozásában is. A vörös szőlő rendkívül egészséges magas csersav- és antioxidáns tartalma miatt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!