2013. március 1.

Szuper Vega koncentrátum

A 100%-ban zöldséget tartalmazó készítmény oldható szárazanyag tartalma háromszor magasabb, mint egy jó minőségű lekváré. A speciális vákuumbepárlási eljárásnak köszönhetően megmaradnak az eredeti ízek, zamatok, aromák, az illat- és a színanyagok, valamint a vitaminok, a makro- és mikroelemek, és a biológiailag aktív összetevők döntő többsége, koncentrált formában.


A termék tartósítószerek, cukor valamint szintetikus adalékanyagok, színezékek  hozzáadása nélkül készül.

Felhasználás:
1-2 mokkáskanál koncentrátumot naponta akár közvetlenül fogyaszthatjuk  kenyérre, pirítósra kenve, joghurtba, kefirbe keverve vagy ételízesítőként használhatjuk fel.

A Szuper Koncentrátum Termékcsalád tagjai olyan zöldségekből, gyümölcsökből készülnek, amelyeknek a szakirodalomból is ismert pozitív élettani hatással rendelkeznek.

A termék áruházunkban történő megvásárlása esetén 100 pontértéket (100 forint) írjunk jóvá virtuális számláján, amely levásárolható!

A Vega koncentrátum összetevőiről érdemes tudni:

Zeller (Apium graveolens)

A zeller az egyik legrégebbi kultúrnövényünk, amelynek szakirodalmi leírások alapján számos kedvező élettani hatása van. A zeller  káliumban igen gazdag,  szerves formában kötött, könnyen felszívódó nátrium magas koncentrációban található benne, ezen kívül kalciumot, foszfort, magnéziumot, vasat, jódot, fluort tartalmaz, a vitaminok közül A-, B1-, B2-, B6, C-, E-és K vitamint valamint különféle szénhidrátokat tartalmaz.
 
Sárgarépa (Daucus carota)

A sárgarépa előnyös hatásai jól ismertek, tartalmaz, kalciumot, káliumot, nátriumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot,  A és B provitamin komplexet, C-, E-, és K vitaminokat. A sárgarépában nagy mennyiségben található béta-karotinnak fontos szerep jut az emberi szervezetben a zsírban oldódó  A és D vitamin képződésben.
 

Csicsóka (Heliantus tuberosus)

A csicsóka  szénhidrátokban, ásványi anyagokban, vitaminokban, szerves savakban gazdag gumós növény. Kellemesen, enyhén édeskés ízű,  főleg nem emészthető szénhidrátokat (poliszacharidokat) tartalmaz. Kalória tartalma alacsony, ásványi anyag tartalma magas. Olyan kismolekulájú frukto-oligoszacharidot, inulint  tartalmaz, amelynek igen jelentős és kiterjedt élettani hatásai vannak.
A frukto-oligoszacharidokat a prebiotikum kategóriájába sorolják. A prebiotikumok jótékony hatásukat az emésztőrendszerre a hasznos bélflóra fejlődésének és/vagy tevékenységének fokozásával fejtik ki. Különösen fontos a szerepük hosszas antibiotikum adagolás után a bélflóra egyensúlyának visszaállításához. Szelektív módon szolgál tápanyagként a hasznos bélbaktériumoknak (pl. Bifidobacteriumoknak, Acidophiliusoknak). A káros bélflóra tagjai számára viszont közömbös, mivel azok inkább az egyszerű cukor bomlástermékein élnek. Jótékony hatása van candidiázis esetében, hiszen az egészséges bélflóra helyreállítása után a tünetek is megszűnnek.
A csicsóka káliumban, kalciumban, magnéziumban, foszforban valamint nyomelemekben (vas, mangán, cink, króm, szilícium) gazdag, a vitaminok közül az  A, B1, B2, B3 vitaminok valamint esszenciális aminosavak találhatók benne. 
 
Cékla (Beta vulgaris)

A cékla egészségre gyakorolt hatásai igen régóta ismertek. Szakirodalmi adatok szerint szerteágazó élettani hatását a benne található számos vitaminnak (C, B1, B2, B6), ásványi anyagnak (vas, szilícium, réz, nátrium, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, jód, bór, mangán, lítium) köszönheti. A gyökér jelentős mennyiségű pektint tartalmaz.
Jelentős még a cink, a mangán és  réz tartalma is. A cékla a fentieken kívül három  fontos hatóanyagot tartalmaz, a betaint, a kolint, a betanint. Ezek jelentőségéről a szakirodalom részletesen értekezik. 

Fokhagyma (Allium sativum)

A fokhagyma hagyományos gyógyszer a népi gyógyászatban. Az átható szagú növény egyik leghatékonyabb szerünk az érelmeszesedés megelőzésére. Közismert értágító, vérnyomáscsökkentő hatása is, mely főleg a szem, a láb, és az agy szűkült erein, az úgynevezett perifériás szívtől távol eső ereken érvényesül. Jótékonyan hat a bélfodor elmeszesedett ereire, ezért hasznos lehet azok számára, akik a bél erek meszesedése miatt has puffadástól, felfúvódástól szenvednek.
Mivel hatóanyagai bizonyos mértékben képesek blokkolni a véralvadásban szerepet játszó fehérjék működését, segít megelőzni a szívinfarktust okozó vérrögök kialakulását. A fokhagyma egyes összetevői révén lassítja a szapora szívműködést, oldja a szív koszorúereinek görcsét, aminek következtében javul a szívizom vérellátottsága, nő a szív teljesítőképessége.
Kutatások szerint a máj koleszterin anyagcsere-folyamataiba avatkozik be oly módon, hogy az kevesebb koleszterint enged a vérbe, így csökkentve a vér koleszterin tartalmát. A fokhagyma gyógyhatása a mintegy 100 kéntartalmú vegyületnek köszönhető, ezek közül az egyik legjelentősebb az allicin.
 
Paradicsom (Lycopersicum aesculentum)

A paradicsom az egyik legközkedveltebb zöldségfélénk. Magas antioxidáns tartalma miatt segít a szervezet méregtelenítésében. A paradicsom A vitaminban gazdag, a benne található vegyületek serkentik az immunrendszert. Magas természetes savtartalma fokozza az emésztést, kálium tartalma miatt jótékony hatással van a vér sav-bázis egyensúlyára. A paradicsomban található egyik bioflavon, a lycopene, egyes irodalmi adatok szerint rákellenes hatású vegyület.
 
Spenót (Spinacia oleracea)

Az oxálsav tartalmának köszönhetően elősegíti a bélmozgást, és ezáltal nagymértékben befolyásolja az emésztés gyorsaságát. A spenót szerepe az emésztésben azonban nem korlátozódik csupán erre. A nagy mennyiségű B vitaminoknak köszönhetően segít az elfogyasztott táplálék felszívódásában, a zsír és a szénhidrát megemésztésébe. A B vitaminok a spenótban található többi ásványi anyagokkal együttesen segítik az idegrendszer megfelelő működését.
Az egyik legmagasabb K vitamin tartalmú zöldségünk. K vitamin hiánya vérzékenységet okoz.

A szuper Vega koncentrátum megvásárolható ITT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!