2013. március 4.

Currys spenót leves

Általánosságban elterjedt szokás, hogy a hét végén bőségesebb választék kerül a családok asztalára az élelmiszerekből, mint a rohanó hétköznapokban. Megpróbáljuk meghittebbé, családiasabbá tenni a légkört több fogásos ebéddel, desszerttel, ami mellett még kényelmesen elüldögélhetünk, beszélgethetünk. A bőséges hét vége után érdemes gyomorpihentető hétfőt tartani amikor reggelire kásákat, ebédre pedig levest ajánlok. Ez talán még ebben a tavaszi-hideg időben még át is melegíti az embert.

Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 10 perc

Hozzávalók 4 személyre:


  • 500 ml csirke- vagy zöldségalaplé
  • 250 gr mirelit spenót
  • 500 ml kókusztej
  • 1 finomra vágott hagyma
  • 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 2 evőkanál thai zöld curry vagy enyhén csípős currykrém
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • papad (indiai lepény) a tálaláshoz

A papad ropogós, ostyavékonyságú indiai kenyér, amely lencselisztből készül. Az indiai élelmiszerboltokban szerezhető be. Frissen pirított kenyérrel helyettesíthető.

A hagymát és a fokhagymát körülbelül 3 perc alatt puhára pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a currykrémet és még egy percig kevergetjük. Felöntjük zöldségalaplével, beletesszük a spenótot. Felforraljuk. A kókusztejet is beleöntjük. Lefedjük és alacsony hőfokon, időnként megkeverve még 5 percen át főzzük. A levest a robotgépben vagy mixerben krémesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Levesestálba kanalazzuk. Forrón tálaljuk, papadot kínálva mellé.
(forrás: Villámkonyha)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!