Általánosságban elterjedt szokás, hogy a hét végén bőségesebb választék kerül a családok asztalára az élelmiszerekből, mint a rohanó hétköznapokban. Megpróbáljuk meghittebbé, családiasabbá tenni a légkört több fogásos ebéddel, desszerttel, ami mellett még kényelmesen elüldögélhetünk, beszélgethetünk. A bőséges hét vége után érdemes gyomorpihentető hétfőt tartani amikor reggelire kásákat, ebédre pedig levest ajánlok. Ez talán még ebben a tavaszi-hideg időben még át is melegíti az embert.
Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 10 perc
Hozzávalók 4 személyre:
- 500 ml csirke- vagy zöldségalaplé
- 250 gr mirelit spenót
- 500 ml kókusztej
- 1 finomra vágott hagyma
- 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 2 evőkanál thai zöld curry vagy enyhén csípős currykrém
- 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
- papad (indiai lepény) a tálaláshoz
A papad ropogós, ostyavékonyságú indiai kenyér, amely lencselisztből készül. Az indiai élelmiszerboltokban szerezhető be. Frissen pirított kenyérrel helyettesíthető.
A hagymát és a fokhagymát körülbelül 3 perc alatt puhára pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a currykrémet és még egy percig kevergetjük. Felöntjük zöldségalaplével, beletesszük a spenótot. Felforraljuk. A kókusztejet is beleöntjük. Lefedjük és alacsony hőfokon, időnként megkeverve még 5 percen át főzzük. A levest a robotgépben vagy mixerben krémesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Levesestálba kanalazzuk. Forrón tálaljuk, papadot kínálva mellé.
(forrás: Villámkonyha)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!