2013. március 8.

Spaghetti vajas, zsályás zsemlemorzsával


Valóban gyors étel, kevés, egyszerű hozzávalóval. Ha nincs semmi ötletünk és üres a kamra, ezek az alapvető élelmiszerek, alapanyagok, fűszernövények még talán akadnak valamelyik polcon elbújva. Zsályát egy két helyen lehet kapni frissen, de akinek van konyhakertje és van zsálya is benne, előnnyel indulhat

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 gr speghetti
  • 60 gr vaj
  • 60 gr zsemlemorzsa
  • 10 gr friss zsályalevél
  • 3 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • frissen reszelt parmezán sajt a tálaláshoz
Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 15 perc

A spagettit nagy edényben, sós, forró vízben al dente főzzük. Közben a vajat és az olajat felmelegítjük egy serpenyőben. A fokhagymát és a zsályát körülbelül 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát és időnként megkeverve ropogósra és aranyszínűre sütjük. Leszűrjük a spagettit, tálba rakjuk. Hozzáadjuk a zsemlemorzsás keveréket, sózzuk, borsozzuk. Megszúrjuk frissen reszelt parmezánnal és forrón tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!