2013. március 7.

Illatos tojáscurry

10. heti menü / csütörtök
A cím lehetne "a kutya vacsorája"... de hát nem az... és egyáltalán hogy jön a recepthez a kutya?
Ebecském beteg lett és minden délelőtt orvoshoz kell vigyem, így időm jócskán megcsappant. Míg az infúzió csepeg, a percek elrohannak. Ebéd helyett így vacsorára fog elkészülni ez az indiai étel. 


Hozzávalók négy személyre:

  • 400 gr jázmin rizs
  • 150 gr mirelit zöldborsó
  • 60 gr friss korianderlevél
  • 375 ml darabolt paradicsom
  • 150 ml kókusztej
  • 8 kemény tojás
  • 1 finomra vágott hagyma
  • 3 evőkanál thai piros currykrém
  • 1 evőkanál ázsiai halszósz
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál mogyoróolaj


Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 21-26 perc
Sós, forró vízben 10-15 perc alatt puhára főzzük a jázminrizst. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük. Közben a megtisztított egész tojásokat 2 percig sütjük az olajon, egy nagy serpenyőben. Kiszedjük. A hagymát a serpenyőben, a vissza maradt olajon 3 perc alatt puhára pároljuk. A currykrémet is belekeverjük. Együtt sütjük még 1 percig. Hozzáöntjük a paradicsomot. Felforraljuk, időnként megkeverve főzzük. Hozzáadjuk a kókusztejet, a zöldborsót, a halszószt, a cukrot és a tojásokat. Alacsony hőfokon, kb. 5 percig főzzük, amíg a szósz kissé be nem sűrűsödik. Megszórjuk korianderrel. Jázminrizzsel forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!