10. heti menü / csütörtök
A cím lehetne "a kutya vacsorája"... de hát nem az... és egyáltalán hogy jön a recepthez a kutya?
Ebecském beteg lett és minden délelőtt orvoshoz kell vigyem, így időm jócskán megcsappant. Míg az infúzió csepeg, a percek elrohannak. Ebéd helyett így vacsorára fog elkészülni ez az indiai étel.
Hozzávalók négy személyre:
- 400 gr jázmin rizs
- 150 gr mirelit zöldborsó
- 60 gr friss korianderlevél
- 375 ml darabolt paradicsom
- 150 ml kókusztej
- 8 kemény tojás
- 1 finomra vágott hagyma
- 3 evőkanál thai piros currykrém
- 1 evőkanál ázsiai halszósz
- 2 teáskanál cukor
- 2 evőkanál mogyoróolaj
Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 21-26 perc
Sós, forró vízben 10-15 perc alatt puhára főzzük a jázminrizst. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük. Közben a megtisztított egész tojásokat 2 percig sütjük az olajon, egy nagy serpenyőben. Kiszedjük. A hagymát a serpenyőben, a vissza maradt olajon 3 perc alatt puhára pároljuk. A currykrémet is belekeverjük. Együtt sütjük még 1 percig. Hozzáöntjük a paradicsomot. Felforraljuk, időnként megkeverve főzzük. Hozzáadjuk a kókusztejet, a zöldborsót, a halszószt, a cukrot és a tojásokat. Alacsony hőfokon, kb. 5 percig főzzük, amíg a szósz kissé be nem sűrűsödik. Megszórjuk korianderrel. Jázminrizzsel forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!