10. heti menü / kedd
Bocsánat, én már le is főztem az ebédet... sajnos csak így futotta az időmből a bejegyzés. Az étel nagyon finom lett, az átsütésre oda kell figyelni, ne maradjon rágós része a húsnak. Szép vékony szeletekkel könnyű dolgozni. Én a rukkola saláta helyett párolt zöldbabot ettem hozzá, mert lassan itt a tavasz, a vetés és az új zöldségek ideje, nekem pedig még roskadozik a fagyasztó a tavalyi terméstől.
- 4 bárányfilé (összesen 750 gr
- 600 gr negyedekre vágott újburgonya
- 150 gr napon szárított olajos paradicsom
- 1 csomó rukkola
- 1 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 250 fokra (gáztűzhelynél 9-es fokozat). A burgonyát egy rétegben egy nagy tepsiben helyezzük, meglocsoljuk 1 evőkanál olajjal, és alaposan összerázzuk. Sózzuk, borsozzuk. Körülbelül 20 percig sütjük, amíg aranyszínű és ropogós nem lesz.
Közben a hússzeleteket tiszta munkalapra fektetjük. Éles késsel mindegyikbe zsebet vágunk. A zsebeket megtöltjük foghagymával, paradicsommal és egy kevés rukkolával. A maradék olajat nagy serpenyőbe öntjük, és megsütjük a húst, oldalanként körülbelül 3 perc alatt. A sült bárányt sült burgonyával és rukkolával kínáljuk.
Én azt tapasztaltam, hogy a paradicsom elég sós ahhoz, hogy a húst ne kelljen sózni, de persze az ízlések eltérőek :-D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!