Mondjuk nem ezen a szeles, hideg napon, ellenben egy meleg tavaszi vagy nyár estén el tudom képzelni ezt a friss ételt könnyű vacsoraként. Beszélgetés a barátokkal, könnyed, vidám hangulat...
Hozzávalók:
- 1 vékony szeletekre vágott bagett (francia kenyér)
- 180 g mozzarellagolyó
- 75 g napon szárított paradicsom
- 30 g rukkola
- 60 ml extraszűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál sós kapribogyó
- 1 evőkanál kakukkfűlevél
- 1/2 citrom leve és finomra reszelt héja
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). A kenyérszeleteket tepsibe helyezzük, majd 1 evőkanálnyi olívaolajjal megspricceljük. Oldalanként 5 percig sütjük, amíg aranyszínűek és ropogósak nem lesznek. A pirítósokat egy nagy tálra szedjük. A napon szárított paradicsomot, a maradék olajat, a kapribogyót, a fokhagymát, a citromhéjat, a citromlevet és a kakukkfüvet robotgépben simára keverjük, pépesítjük. A rukkolát szépen elrendezzük a kenyereken, a paradicsompestót a tetejükre kanalazzuk, és szeletelt mozzarella sajttal díszítve tálaljuk.
(Villámkonyha)
Ez istenien hangzik !:)
VálaszTörlés:-) Ha lesz lehetőséged megcsinálni egy szép napon, majd írd meg a véleményed! :-D
Törlés