...mert megérdemlem. :-) Ma délután a Természettudományi Múzeumban jártunk és hazafelé férjem megállt a La Panna cukrászdánál, ahol igen finom sütemények vannak. Jeleztem, hogy én a pár napja kiválasztott étkezési irányzatomnak köszönhetően nem kérek cukrász süteményt, de ne zavartassa magát, én majd otthon összeütök magamnak valami desszertet. Így is történt, a választás a Rumbabára esett.
Ez a sütemény Paleo változatban készült... igen 5. napja Paleo étrend szerint étkezek. Mivel áruházam termékválasztékába már rég fel akartam venni ezeket a termékeket, elkezdtem utána olvasni, kik, miért kezdik el ezt az étrendet, mit várnak tőle, milyen ételeket esznek. Az olvasottak egyre inkább felkeltették az érdeklődésem. Mivel a puding próbája az evés, ezért úgy határoztam kipróbálom én is a Paleot. Lényegében mindenevő vagyok, életemben kipróbáltam már pár irányzatot. Most egy új élményekkel leszek gazdagabb. :-)
Szóval Rumbaba:
A tésztához:
- 5 tojás
- 2 dkg xilit (én egyenlőre természetes gyümölcscukrot tettem)
- 1/4 tk vaníliaőrlemény (egész vanília magházát kapartam ki)
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 4 dkg kókuszliszt
Ebben a sorrendben kikevertem a tésztát, míg a sütő 170 fokot el nem érte. Muffinsütőbe kanalaztam a tésztát (szilikon ajánlott, simán ki lehet fordítani belőle a kész süteményeket). 20-22 percig sütöttem őket, míg a szirupot elkészítettem.
Hozzávalók:
- 1,5 dl víz
- 5 dkg xilit (én gyümölcscukrot tettem itt is bele 1-2 kanálnyival többet mint az előírt súly)
- 1 tk reszelt citromhéj
- 1 tk reszelt narancshéj
- 1 ek citromlé
- 2 ek rum, vagy pár csepp rum aroma
A hozzávalókat felfőzzük szirup sűrűségűre, majd hozzákeverjük a citromlevet.
A kész süteményeket, ha picit hűltek, tálalótányérra rakom és meglocsolom a sziruppal, idénygyümölcsöt rakok mellé.
(Az eredeti recept Mezei Elmira Paleolit receptek hétköznapokra c. könyvében található)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!