9. heti menü / péntek
Ismét déli tájakra evezünk :-) Olaszországban ugyanúgy szeretik a pancettát (ami lényegében bacon szalonnát jelent) mint itthon Magyarországon. Ehhez a recepthez nélkülözhetetlen a parmezán sajt, a salvia (zsálya) és a csirkemell. Igazi, gyors, könnyű mediterrán ebéd részlet ez... mert még hozzáképzelhetünk friss galamb begy salátát, könnyű bort, és a végén egy finom desszertet.
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 kicsontozott csirkemell (8 filére vágva)
- 400 gr rövid szemű rizs
- 90 gr kis kockákra vágott parmezán sajt
- 90 ml száraz fehér bor
- 60 ml extraszűz olívaolaj
- 8 szelet pancetta vagy bacon
- 8 friss zsályalevél
- 1/2 teáskanál frissen reszelt szerecsendió
- só
Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 30 perc
Sós vizet felforralunk egy fazékban. Beleszórjuk a rizst és kb 15 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük. Közben a csirkefiléket tiszta munkalapra helyezzük. A csirkemellekre 1-1 szelet bacont, kevés parmezánt és zsályalevelet teszünk. Sózzuk, megszórjuk szerecsendióval. Feltekerjük a szeleteket és fogpiszkálóval rögzítjük őket. A tekercseket megsütjük az olajban, egy nagy serpenyőben. Meglocsoljuk fehérborral, további 12 percig sütjük, időnként megforgatva, amíg aranyszínű nem lesz. Rizzsel, forrón tálaljuk.
(Forrás: Villámkonyha)
Illusztráció |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!