2013. március 1.

Csirkerolád baconnel és parmezánnal

9. heti menü / péntek
Ismét déli tájakra evezünk :-) Olaszországban ugyanúgy szeretik a pancettát (ami lényegében bacon szalonnát jelent) mint itthon Magyarországon. Ehhez a recepthez nélkülözhetetlen a parmezán sajt, a salvia (zsálya) és a csirkemell. Igazi, gyors, könnyű mediterrán ebéd részlet ez... mert még hozzáképzelhetünk friss galamb begy salátát, könnyű bort, és a végén egy finom desszertet. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kicsontozott csirkemell (8 filére vágva)
  • 400 gr rövid szemű rizs
  • 90 gr kis kockákra vágott parmezán sajt
  • 90 ml száraz fehér bor
  • 60 ml extraszűz olívaolaj
  • 8 szelet pancetta vagy bacon
  • 8 friss zsályalevél
  • 1/2 teáskanál frissen reszelt szerecsendió
Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 30 perc
Sós vizet felforralunk egy fazékban. Beleszórjuk a rizst és kb 15 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük. Közben a csirkefiléket tiszta munkalapra helyezzük. A csirkemellekre 1-1 szelet bacont, kevés parmezánt és zsályalevelet teszünk. Sózzuk, megszórjuk szerecsendióval. Feltekerjük a szeleteket és fogpiszkálóval rögzítjük őket. A tekercseket megsütjük az olajban, egy nagy serpenyőben. Meglocsoljuk fehérborral, további 12 percig sütjük, időnként megforgatva, amíg aranyszínű nem lesz. Rizzsel, forrón tálaljuk.
(Forrás: Villámkonyha)

Illusztráció

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!