2013. március 19.

Mézes, zöldséges, mandulás kuszkusz

Ismét egy érdekes receptet hoztam a Villámkonyháról.
A kuszkusz és a sok zsenge édes zöldség igazán harmonikus együttest alkotnak a vaj lágyságával, a mandulával és a mézzel együtt.

Hozzávalók:
  • 280 g előfőzött kuszkusz
  • 60 g zsenge spenótlevél
  • 30 g pirított mandulaforgács
  • 500 ml forró víz
  • 2 vékony szeletekre vágott salátacukkini
  • 2 vékony hasábokra vágott sárgarépa
  • 2 vékony szeletekre vágott paszternák
  • 2 vékony cikkekre vágott lila hagyma
  • 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 2 teáskanál őrölt kömény
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál lágy vaj
  • 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben. A hagymát és a fokhagymát körülbelül 3 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a paszternákot, a cukkinit, a sárgarépát és a köményt. 10 perc alatt majdnem készre főzzük. A mézet is belekeverjük. Közben a kuszkuszt jénai tálba szórjuk, s leöntjük forró vízzel. Letakarjuk, és addig pihentetjük, amíg a kuszkusz az összes vizet magába nem szívja. Öt perc múltán átmozgatjuk villával, hogy a szemek ne ragadjanak össze. A vajat és a zöldséges keveréket a kuszkuszba forgatjuk. Sózzuk, borsozzuk. A pirított mandulát és a spenótot is hozzáadjuk, alaposan összerázzuk, majd forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!