Ismét egy érdekes receptet hoztam a Villámkonyháról.
A kuszkusz és a sok zsenge édes zöldség igazán harmonikus együttest alkotnak a vaj lágyságával, a mandulával és a mézzel együtt.
Hozzávalók:
- 280 g előfőzött kuszkusz
- 60 g zsenge spenótlevél
- 30 g pirított mandulaforgács
- 500 ml forró víz
- 2 vékony szeletekre vágott salátacukkini
- 2 vékony hasábokra vágott sárgarépa
- 2 vékony szeletekre vágott paszternák
- 2 vékony cikkekre vágott lila hagyma
- 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 2 teáskanál őrölt kömény
- 3 evőkanál méz
- 2 evőkanál lágy vaj
- 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
Felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben. A hagymát és a fokhagymát körülbelül 3 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a paszternákot, a cukkinit, a sárgarépát és a köményt. 10 perc alatt majdnem készre főzzük. A mézet is belekeverjük. Közben a kuszkuszt jénai tálba szórjuk, s leöntjük forró vízzel. Letakarjuk, és addig pihentetjük, amíg a kuszkusz az összes vizet magába nem szívja. Öt perc múltán átmozgatjuk villával, hogy a szemek ne ragadjanak össze. A vajat és a zöldséges keveréket a kuszkuszba forgatjuk. Sózzuk, borsozzuk. A pirított mandulát és a spenótot is hozzáadjuk, alaposan összerázzuk, majd forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!