2014. február 6.

Lázcsillapítás fül és testgyertyával


Kedden Marcinak délutánra hőemelkedése lett. Ezt még nem szoktam gyógyszerezni (és ha lehet a lázat sem) így hagytam, hadd dolgozzon a szervezete. Estére belázasodott, 38,3 Még ez sem olyan vészes, de az éjszakát nem akartam így indítani.
Lehet vitatkozni rajta, vajon jó-e hogy hagyjuk lázasnak a gyereket. Mindenkinek megvan erről az egyéni véleménye. Én a természetesség híve vagyok (és hála az égnek a háziorvosunk is), ami nem egyenlő a felelőtlenséggel. Folyamatosan kontrollált betegség esetén az alternatív gyógyászat, a fitoterápia, a homeopátia és még sok más, elismert módszer megfelelően gyors és kémiai anyagoktól mentes (gyógyszerek, antibiotikumok) gyógyulást eredményez.
Az iskolában azt tanultuk, hogy a szervezet saját védekező rendszere, az immunrendszer amennyiben jól működik (és ezt fontos kihangsúlyozni) képes ellenállni a betolakodó vírusoknak, baktériumoknak, illetve felvenni velük a küzdelmet. Az a legjobb, ha engedjük, hogy immunrendszerünk működjön, így lehetővé téve számára a kondicionálást, az erősödést, és a betegségekre emlékezést.
Egyszóval ezért nem nyúlok azonnal a lázcsillapítóhoz. Eddig ha 39,2 - 39,4-re felment a láza, általában hűtőfürdővel (kézmeleg vízbe helyezzük a gyermeket és hagyjuk, hogy a víz a természetes hűlésnek megfelelően a gyermek hőmérsékletét is lehúzza. Komolyabb esetekben priznicelést alkalmaztunk, hűvös-vizes törölközőbe csavartuk és ezt cserélgetve hűtöttük. Már előre féltem hogy milyen lesz az éjszaka, mert általában a láz estére ugrik fel jelentősen.

Most, egy kedves természetgyógyász ismerősöm, akinél többször voltam a fül és testgyertyázás hatékonyságát és alkalmazását átbeszélni, emlékeztetett rá, hogy a lázat le lehet húzni gyertyázással. Szerettem volna ha mindenkinek pihentető nyugodt álma lett volna, ezért nem kellett kétszer mondani, már izzítottam is a testgyertyát és Marci köldökébe helyezve le is égettünk egy szálat. (Hangsúlyozom, sokkal humánusabb módszer, mint a vizes borogatás)
Fél óra múlva már csak 37,3 volt a hőmérséklete. Lefekvés előtt még egy-egy fülgyertyát égettünk neki (mert engedte és beleegyezett). Az éjszakát láztalanul, békében átaludta.
Amit a természetgyógyász folyamatosan és kedvesen sulykol belém: a gyermekek sokkal jobban tudják és érzik, hogy mi a számukra megfelelő. Gyertyázni csak akkor érdemes, ha a gyermek nyitott a dologra, ha nem fél tőle. Fontos, hogy rossz élmény, ellenállás ne társuljon a kezeléshez.

Marci 5,5 éves jelenleg. Szereti a fülgyertyázást és a köldökébe helyezés ellen sem volt kifogása. Először talán 2 éve találkoztunk ezzel a kezelési módszerrel, akkor még csak érintőlegesen kíváncsiságból gyertyáztam meg a család össze tagjának füleit. Akkor nem merültem bele a témába.
A gyertyázás egy olyan komplex kezelési mód, mely test és lélek számára is segítséget nyújthat.
A gyertyázás a természeti népeknél is fellelhető gyógyászati mód, mellyel -azt a test megfelelő részein alkalmazva- támogathatjuk a szervezet egészének működését.

Problémák, melyek kezelhetőek, a teljesség igénye nélkül:
  • allergia
  • aranyér
  • arcidegbénulás
  • arcüreggyulladás
  • asztma (fiam asztmás, ezért ennek a problémának a kezelését is megkezdtük testgyertyával)
  • ciszta
  • ekcéma
  • emlőgyulladás
  • epehólyag gyulladás
  • fehér folyás
  • fejfájás
  • fülzúgás
  • gerinc menti panaszok
  • gyomorfekély
  • gyomorsüllyedés
  • hajhullás
  • hányás
  • hasi fájdalom
  • hasmenés
  • heregyulladás
  • hólyag panaszok.... és még csak a H betűnél tartunk!
E bejegyzés inspirálója a testgyertya általi valós lázcsillapítás volt.
Nekem, mint édesanyának fontos, hogy a lehető legtermészetesebb módon segítsem gyermekeim gyógyulását.
Van, aki azt mondja hogy nem hisz a módszerben. Megsúgom, a fül- és testgyertyát ez nem érdekli. Hatással van ránk és kész. :-) A fiamnak sem kellett magyaráznom, hogy miért és hogyan, egyszerűen csak rám bízta magát, és megengedte, hogy alkalmazzam a gyertyát.
Akkor azért hatott mert én hittem benne? Ó mekkora tévedés! Engem a kíváncsiság hajtott, a nagy kérdőjel: Vajon tényleg leviszi a lázat? ... és igen! Nekünk nagyon is bevált!


A felhasznált irodalom a betegségek felsorolásánál: A fül és testgyertya gyakorlati alkalmazásának lehetőségei. c. kiadvány, melynek zárószavait tolmácsolom, ami nem más mint egy "vicc", hogy az egészség mellé jó kedv is társuljon:

Kr. e. 2000: Tessék, edd meg ezt a gyökeret!
Kr.sz. 1000: Az a gyökér pogány dolog, mondj el egy imát!
Kr.sz. 1850: Az ima babonaság, idd meg ezt az elixírt!
Kr. sz. 1940: Az elixír kígyóolaj, nem tesz jót! Nyeld le ezt a pirulát!
Kr. sz. 1985: Az a pirula hatástalan, vedd be ezt az antibiotikumot!
Kr. sz. 2005: Az antibiotikum nem természetes! Tessék, itt ez a gyökér...



A fül és testgyertyázás alkalmazásáról szóló kiadványok már nálunk is beszerezhetőek.
Az első kiadást a Fül és testgyertya gyakorlati alkalmazásának lehetőségei címmel a kezdő, a gyertyázással ismerkedő érdeklődőknek ajánlanám.
A második kiadást, az Ősi módszer napjainkban címűt pedig a bátrabb, tapasztaltabb haladóknak, családosoknak, vagy éppen családot tervezőknek ajánlom. Ez a kötet a színterápiára, a fogantatás sikerességére a várandósság állapotára, és a szülés - születés utáni időszakban a szülőkön és kisdedeken alkalmazható kezelésekre terjed ki. Szó esik benne nem csak a gyertyázásról, de a babamasszázsról is.
A gyertyákat itt szintén megtaláljátok: Zöld Malom Webáruház


Szeretettel: 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!