Mi is az a fudge? Ez tulajdonképpen egy amerikai édesség, ami félúton van a csoki és a vajkaramell között. Vajkaramell receptet már posztoltunk itt a blogon, a csokival tuningolt rokonáról azonban még nem esett szó. Most pótoljuk a hiányosságot:
Ami kelleni fog (itt is érvényes, hogy ahány ház, annyi szokás, szóval számos eltérő receptbe futhatunk bele, én a következőt, az apró konyhám adta korlátozott lehetőségek és az egyszerűség kedvéért választottam.)
- 1 tábla étcsoki
- kakaó
- barnacukor
- szárított levendulavirágzat
- vaj
- tejpor
- tej
Úgy kezdem, mintha vajkaramellt készítenék, olvasztom serpenyőben a cukrot, vajat hozzáadva, aztán jöhet hozzá a sűrített tej, vagy némi vízben elkevert tejpor. Ehhez fogok néhány evőkanál levendulavirág főzetet adni. Vigyázni kell az adagolással, mert ez virág nagyon tud dominálni és akkor finom aroma helyett szappanos ízt fog kölcsönözni az édességnek. Leveszem a tűzről és beletördelem az étcsokit. Alufóliára kiöntöm és beteszem a fagyasztóba hűlni. Kisebb darabokra szelem/töröm.
Remélem Nektek is ízleni fog :-)
Remélem Nektek is ízleni fog :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!