2012. július 9.

Burgonya, zöldbab és paradicsomragu

Hétvégén Somogyban jártam egy kedves barátnőmnél, aki nagyon finom vegetáriánus ételeket tud főzni. Szerettem volna valami újdonsággal előrukkolni nála, ezért megkértem, hogy ebédre ezt a ragut készítsük el együtt.
Konyhakertjéből előkerült pár apró répa, amivel mi gazdagabbá tettük a ragut és felszedtünk néhány újkrumplit is a zöldbab és a paradicsom mellé.
Nagyon jó volt együtt sürgölődni a konyhában. A sok friss zöldség, a jó hangulat meg is hozta az eredményt, fantasztikusan finom étel került délben az asztalra. :-)


Hozzávalók 4 - 6 személyre:

  • 350 gr összevágott burgonya
  • 350 gr zöldbab
  • 3 nagy, hámozott, durvára vágott paradicsom
  • 1 finomra vágott hagyma
  • 1 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • 4 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors

A burgonyát sós, forró vízben 15-20 perc alatt majdnem puhára főzzük. A zöldbabot forró, sós vízben 5 perc alatt puhára főzzük.
Leszűrjük, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát a petrezselymet az olajon 15 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsomot és 10 percig együtt főzzük.
Hozzákeverjük a burgonyát és a zöldbabot, majd további 10-15 percig főzzük.

Ízletes, egyszerű és laktató étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!