Hétvégén Somogyban jártam egy kedves barátnőmnél, aki nagyon finom vegetáriánus ételeket tud főzni. Szerettem volna valami újdonsággal előrukkolni nála, ezért megkértem, hogy ebédre ezt a ragut készítsük el együtt.
Konyhakertjéből előkerült pár apró répa, amivel mi gazdagabbá tettük a ragut és felszedtünk néhány újkrumplit is a zöldbab és a paradicsom mellé.
Nagyon jó volt együtt sürgölődni a konyhában. A sok friss zöldség, a jó hangulat meg is hozta az eredményt, fantasztikusan finom étel került délben az asztalra. :-)
Hozzávalók 4 - 6 személyre:
- 350 gr összevágott burgonya
- 350 gr zöldbab
- 3 nagy, hámozott, durvára vágott paradicsom
- 1 finomra vágott hagyma
- 1 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
- 4 evőkanál extraszűz olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
A burgonyát sós, forró vízben 15-20 perc alatt majdnem puhára főzzük. A zöldbabot forró, sós vízben 5 perc alatt puhára főzzük.
Leszűrjük, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát a petrezselymet az olajon 15 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsomot és 10 percig együtt főzzük.
Hozzákeverjük a burgonyát és a zöldbabot, majd további 10-15 percig főzzük.
Ízletes, egyszerű és laktató étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!