2012. július 4.

Töltött, párolt cukkini

Bár egész évben lehet kapni a zöldséges pultokon a cukkinit, az igazi szezonja most van. Frissen, ropogósan szedem le őket a kertben a tövekről és azonnal feldolgozom őket.
Ma egy nagyon könnyű, finom és gyors receptet kaptam elő.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 cukkini
  • 250 ml víz
  • 2 evőkanál tej
  • 1 tojás
  • 60 gr zsemlemorzsa
  • 60 gr reszelt parmezán sajt
  • 2 evőkanál összevágott paradicsom
  • 1 finomra vágott mogyoró- vagy újhagyma
  • 1 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
  • 4 evőkanál vaj
  • só és frissen őrölt fekete bors


A cukkini végeit levágjuk, hosszában megfelezzük.
A közepét kanállal kikaparjuk, a cukkinihúst finomra aprítjuk. A cukkinihúst, a fokhagymát, a petrezselymet, a szemlemorzsát, a parmezánt, a tojást, a tejet összekeverjük.
A masszát a kivájt cukkinikba kanalazzuk. A hagymát a fajon megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. A töltött cukkinit a paradicsomszószba rakjuk. Ráöntjük a vizet, és közepes hőfokon 20 perc alatt készre pároljuk.
Forrón tálaljuk.
Nagyon finom lett, nem is gondoltam volna! :-) A töltelék jellegzetes, de visszafogott ízét a parmezán és a fokhagyma adja. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!