Ma egy nagyon könnyű, finom és gyors receptet kaptam elő.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 cukkini
- 250 ml víz
- 2 evőkanál tej
- 1 tojás
- 60 gr zsemlemorzsa
- 60 gr reszelt parmezán sajt
- 2 evőkanál összevágott paradicsom
- 1 finomra vágott mogyoró- vagy újhagyma
- 1 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
- 4 evőkanál vaj
- só és frissen őrölt fekete bors
A cukkini végeit levágjuk, hosszában megfelezzük.
A közepét kanállal kikaparjuk, a cukkinihúst finomra aprítjuk. A cukkinihúst, a fokhagymát, a petrezselymet, a szemlemorzsát, a parmezánt, a tojást, a tejet összekeverjük.
A masszát a kivájt cukkinikba kanalazzuk. A hagymát a fajon megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. A töltött cukkinit a paradicsomszószba rakjuk. Ráöntjük a vizet, és közepes hőfokon 20 perc alatt készre pároljuk.
Forrón tálaljuk.
Nagyon finom lett, nem is gondoltam volna! :-) A töltelék jellegzetes, de visszafogott ízét a parmezán és a fokhagyma adja.
Nagyon finom lett, nem is gondoltam volna! :-) A töltelék jellegzetes, de visszafogott ízét a parmezán és a fokhagyma adja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!