- 500 gr spaghetti
- 4 evőkanál száraz fehérbor
- 2 teáskanál szójaszósz
- 1 evőkanál balzsamecet
- 4 közepes uborka
- 4 nagy fejessaláta levél
- 1 finomra vágott hagyma
- 1 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 1,5 teáskanál édesnemes paprika
- 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
A hagymát és a fokhagymát az olajon közepes tűzön megpároljuk. Hozzáadjuk az uborkaszeleteket, beleöntjük a bort majd 3-4 perc alatt állandóan kavargatva megfőzzük. Hozzáadjuk a szójaszószt, a balzsamecetet, 1 teáskanál édesnemes paprikát. Sózzuk, borsozzuk. Robotgéppel pépesítjük.
Egy tálat kibélelünk a salátalevelekkel, beletesszük a tésztát, a közepére kanalazzuk a szószt. A maradék édesnemes paprikával megszórjuk.
Aki nem riad vissza az egyedi ízektől, annak bátran ajánlom ezt a receptet. Ismeretlen - ismerős érzetem volt az étel fogyasztása alatt. Mintha vadast ennék, de mégsem... valami másra hasonlít, de mire? Nem tudom. Maradt még egy kevés, talán a második fordulónál közelebb jutok az emlékekhez. :-)