2012. július 14.

Egyszerű padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 3 közepes, félbevágott padlizsán
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 50 ml extraszűz olívaolaj
  • só, frissen őrölt fekete bors
A félbevágott padlizsánokat sütőpapírral kibélelt, tepsibe helyezzük, vágott felükkel lefelé. 4 kanál olajat locsolunk rájuk.
180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük őket. Egy kanál segítségével keverőtálba kaparjuk a húsukat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát. A maradék olajat apránként a krémhez adagoljuk folyamatos keverésközben. Hűtve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!