2012. július 5.

Spenótos tekercs gyümölcs csatnival

Amikor megláttam ezt a receptet, nagyon felcsigázott. Szeretem az indiai konyhát, melynek egyik nélkülözhetetlen eleme a gyümölcs csatni. Szeretem a mángoldot, amiből minden évben 2-3 sort is vetek, és szeretem a sajtokat is, így nem volt kérdés, hogy ezt az ételt is mielőbb el kell készítenem :-)

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 500 gr mirelit leveles tészta
  • 1 tojás
  • 500 gr spenót vagy mángold
  • 3 evőkanál vaj
  • 150 gr vékony szeletekre vágott ementáli sajt
  • 1 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 310 gr gyümölcs csatni (Chutney)
  • 4 evőkanál vaj


Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Kivajazunk és kilisztezünk egy tepsit (vagy kibéleljük sütőpapírral).
A spenótot vagy mángoldot 5 percig főzzük, majd lehűtjük, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. A vajon a fokhagymával 5 percig pároljuk, végül sózzuk. Figyeljünk rá, hogy minél kevesebb leve legyen, hogy  a tésztát majd ne áztassa el!
A felengedett tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Rárakjuk a keveréket, az ementáli sajtot és a csatnit. A tésztát feltekerjük.
Tepsibe rakjuk, a tetejét késsel bevagdossuk. Megkenjük a felvert tojással és 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.
Azonnal tálaljuk.
Nagyon kellemes, egyedi ízvilága van, a mángold és a sajt összesimul a fűszeres, határozott csatni ízével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!