A recept neve kissé csalóka, majd meglátjátok miért :-)
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 kg karikára vágott hagyma
- 600 gr érett, blansírozott, hámozott paradicsom
- 1 piros és 1 zöld kimagozott, kockára vágott kaliforniai paprika
- 125 ml extraszűz olivaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
A hagymát az olajon egy serpenyőben aranyszínűre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikákat, 10 percig főzzük együtt. A durvára vágott paradicsomot a serpenyőbe rakjuk, sózzuk, borsozzuk és alacsony hőfokon néha megkeverve további 30 percig főzzük együtt őket. Azon melegében, vagy langyosan tálalhatjuk. Köretként illatos jázmin rizst ajánlok hozzá.
Vajon melyik népi eledelünkre hasonlít ez az étel? :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!