- 150 gr fehér liszt
- 75 gr teljes kiőrlésű liszt
- 150 gr barna cukor
- 2 tojás
- 4 evőkanál tej
- 125 gr reszelt cukkini*
- 2 érett sárga barack (vagy 4 evőkanál finomra vágott szárított sárgabarack)
- 1 evőkanál reszelt citromhéj
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 125 gr lágy vaj
- csipetnyi só
A gyümölcsmázhoz:
- 4 apróra vágott sárgabarack (vagy 6 evőkanál finomra vágott szárított sárga barack)
- 250 gr lágy krémsajt (pl. Mascarpone)
- 150 gr porcukor
- 125 ml víz
- 2 evőkanál citromlé (vagy lime-lé)
*A cukkinitől édes és különleges ízű lesz minden sütemény és torta.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).
Egy 23 cm átmérőjű tortaformát vékonyan kivajazunk, vagy kibéleljük sütőpapírral. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a sót. és a szódabikarbónát.
A vajat a barna cukrot, a citromhéjat, a citromlevet krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, miközben tovább keverjük. Hozzáadjuk a cukkinit, a sárgabarack darabokat, az összeszitált lisztet és a tejet.
A tésztát a sütőformába öntjük és 40 percig sütjük, ezalatt elkészítjük a gyümölcsmázat.
Az apróra vágott friss sárgabarackot átrottyantjuk saját levében, majd hagyjuk kihűlni. Ezalatt összekeverjük a krémsajtot, a porcukorral és a citrom levével. A kapott krémbe belekeverjük a kihűlt barackot (ha a sok levet engedett, adjunk hozzá egy kevés habfixálót).
A kapott krémmel vonjuk be a kihűlt tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!