2012. július 1.

Cukkinis Sárgabarack torta

Hozzávalók 8 személyre:

  • 150 gr fehér liszt
  • 75 gr teljes kiőrlésű liszt
  • 150 gr barna cukor
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál tej
  • 125 gr reszelt cukkini*
  • 2 érett sárga barack (vagy 4 evőkanál finomra vágott szárított sárgabarack)
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 125 gr lágy vaj
  • csipetnyi só
A gyümölcsmázhoz:
  • 4 apróra vágott sárgabarack (vagy 6 evőkanál finomra vágott szárított sárga barack)
  • 250 gr lágy krémsajt (pl. Mascarpone)
  • 150 gr porcukor
  • 125 ml víz
  • 2 evőkanál citromlé (vagy lime-lé)

*A cukkinitől édes és különleges ízű lesz minden sütemény és torta.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).
Egy 23 cm átmérőjű tortaformát vékonyan kivajazunk, vagy kibéleljük sütőpapírral. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a sót. és a szódabikarbónát.
A vajat a barna cukrot, a citromhéjat, a citromlevet krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, miközben tovább keverjük. Hozzáadjuk a cukkinit, a sárgabarack darabokat, az összeszitált lisztet és a tejet.
A tésztát a sütőformába öntjük és 40 percig sütjük, ezalatt elkészítjük a gyümölcsmázat.
Az apróra vágott friss sárgabarackot átrottyantjuk saját levében, majd hagyjuk kihűlni. Ezalatt összekeverjük a krémsajtot, a porcukorral és a citrom levével. A kapott krémbe belekeverjük a kihűlt barackot (ha a sok levet engedett, adjunk hozzá egy kevés habfixálót).
A kapott krémmel vonjuk be a kihűlt tortát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!