2012. július 17.

Paradicsom saláta

Ez egy rendkívül egyszerű recept, melyet Olaszországban lestem el. Miközben ebédre a piacon vásárolt hajnali fogásból származó tonhal darabok sültek a serpenyőben, pár perc alatt el is készült hozzá a saláta.
Friss ciabatta-t (gyökérkenyér) ettünk mellé.

Hozzávalók:

  • 6-8 db érett paradicsom
  • 1-2 szál újhagyma vagy egy kisebb finomra kockázott vöröshagyma
  • pár levél bazsalikom vagy friss metélőpetrezselyem finomra aprítva
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • balzsamecet
  • extraszűz olívaolaj
A paradicsomokat felszeleteljük, rászórjuk a felaprított hagymát és a zöldfűszert, ízesítjük az olajjal, sóval, borssal és balzsamecettel. Óvatosan megkeverjük. Azonnal fogyasztható :-)


Én ezt ettem egyik reggel pirítóssal. Könnyű és finom volt :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!