Ez egy rendkívül egyszerű recept, melyet Olaszországban lestem el. Miközben ebédre a piacon vásárolt hajnali fogásból származó tonhal darabok sültek a serpenyőben, pár perc alatt el is készült hozzá a saláta.
Friss ciabatta-t (gyökérkenyér) ettünk mellé.
Hozzávalók:
- 6-8 db érett paradicsom
- 1-2 szál újhagyma vagy egy kisebb finomra kockázott vöröshagyma
- pár levél bazsalikom vagy friss metélőpetrezselyem finomra aprítva
- só, frissen őrölt fekete bors
- balzsamecet
- extraszűz olívaolaj
A paradicsomokat felszeleteljük, rászórjuk a felaprított hagymát és a zöldfűszert, ízesítjük az olajjal, sóval, borssal és balzsamecettel. Óvatosan megkeverjük. Azonnal fogyasztható :-)
Én ezt ettem egyik reggel pirítóssal. Könnyű és finom volt :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!