4-6 személyre az alábbi hozzávalók szükségesek:
- 500 gr spaghetti
- 375 gr paradicsomkonzerv
- 4 evőkanál száraz fehérbor
- 4 sarkanytúvirág szirma (néhányat félreteszünk a díszítéshez)
- 1 rózsa szirmai (néhányat félreteszünk a díszítéshez)
- 60 gr frissen reszelt parmezán
- 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 1 kis csomó bazsalikom (néhányat levelet félreteszünk a díszítéshez)
- 4 evőkanál extraszűz olívalolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
A fokhagymát az olajon megpároljuk. Beletesszük a paradicsomot, a sarkantyúka és a rózsa szirmokat, a bazsalikom leveleket. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Hozzáöntjük a bort, majd 15 percig főzzük, míg a leve elpárolog. Eközben bő, sós, forró vízben al dente megfőzzük a spaghettit. Leszűrjük, a tésztát a szószhoz adjuk.
Megszórjuk parmezánnal, majd óvatosan átforgatjuk. A félretett bazsalikom levéllel és virágszirmokkal díszítjük, forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!