2012. július 2.

Spaghetti virágszirommal

A kertben most virágzik a sarkantyúcska és a rózsa, kár lenne kihagyni őket az ízkavalkádból. :-)

4-6 személyre az alábbi hozzávalók szükségesek:

  • 500 gr spaghetti
  • 375 gr paradicsomkonzerv
  • 4 evőkanál száraz fehérbor
  • 4 sarkanytúvirág szirma  (néhányat félreteszünk a díszítéshez)
  • 1 rózsa szirmai (néhányat félreteszünk a díszítéshez)
  • 60 gr frissen reszelt parmezán
  • 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 1 kis csomó bazsalikom  (néhányat levelet félreteszünk a díszítéshez)
  • 4 evőkanál extraszűz olívalolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors

A fokhagymát az olajon megpároljuk. Beletesszük a paradicsomot, a sarkantyúka és a rózsa szirmokat, a bazsalikom leveleket. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Hozzáöntjük a bort, majd 15 percig főzzük, míg a leve elpárolog. Eközben bő, sós, forró vízben al dente megfőzzük a spaghettit. Leszűrjük, a tésztát a szószhoz adjuk.
Megszórjuk parmezánnal, majd óvatosan átforgatjuk. A félretett bazsalikom levéllel és virágszirmokkal díszítjük, forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!