- 750 gr fehér liszt
- 250 gr friss krémsajt
- 1/2 teáskanál száraz élesztő
- 430 ml meleg víz
- 225 gr olvasztott vaj
- 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 teáskanál só
Az élesztőt és a sót a meleg vízben 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk. Beleöntjük az olvasztott vajat és az élesztős keveréket. Rugalmas tésztát gyúrunk. (nekem több lisztet vett fel a tészta)
Gyúrás közben fokoztatosan hozzáadjuk az olajat. A tésztát 9 egyenlő részre osztjuk, cipót formázunk belőlük. Mindegyikből kerek formát nyújtunk és Öntöttvas serpenyőben zsiradék nélkül hólyagosra sütjük mindkét oldalukat. Krémsajttal megkenjünk, félbehajtjuk, majd a serpenyőben átmelegítjük őket. Azonnal tálaljuk.
Nagyon laktató, de nem lehet abbahagyni... :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!