2012. július 31.

Olasz kényértészta sajttal

Hozzávalók:

  • 750 gr fehér liszt
  • 250 gr friss krémsajt
  • 1/2 teáskanál száraz élesztő
  • 430 ml meleg víz
  • 225 gr olvasztott vaj
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 teáskanál só
Az élesztőt és a sót a meleg vízben 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk. Beleöntjük az olvasztott vajat és az élesztős keveréket. Rugalmas tésztát gyúrunk. (nekem több lisztet vett fel a tészta)
Gyúrás közben fokoztatosan hozzáadjuk az olajat. A tésztát 9 egyenlő részre osztjuk, cipót formázunk belőlük. Mindegyikből kerek formát nyújtunk és Öntöttvas serpenyőben zsiradék nélkül hólyagosra sütjük mindkét oldalukat. Krémsajttal megkenjünk, félbehajtjuk, majd a serpenyőben átmelegítjük őket. Azonnal tálaljuk. 
Nagyon laktató, de nem lehet abbahagyni... :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!