2012. július 14.

Tortellini zöldfűszeres szósszal

Hozzávalók 6 személyre: 
  • 500 gr készen vásárolt, sajttal töltött tortellini
  • 125 gr frissen reszelt parmezán sajt
  • 90 gr fenyőmag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csomó friss menta
  • 1 nagy csomó friss bazsalikom
  • 6 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • csipetnyi só
A mentát, a bazsalikomot, a fokhagymát, a parmezán sajtot, a sót 5 evőkanál olajjal robotgépben pépesítjük.
Bő, sós, forró vízben készre (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük. A fenyőmagot teflon edényben, szárazon megpirítjuk*. A tésztát előmelegített tálalóedénybe rakjuk, ráterítjük a szószt, megszórjuk a fenyőmaggal és a maradék olajjal.
Forrón tálaljuk.

*A fenyőmagot még véletlenül se hagyjátok magára pirulás közben, mert képes szénné égni... tapasztalat ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!