Hozzávalók 6 személyre:
- 500 gr készen vásárolt, sajttal töltött tortellini
- 125 gr frissen reszelt parmezán sajt
- 90 gr fenyőmag
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csomó friss menta
- 1 nagy csomó friss bazsalikom
- 6 evőkanál extraszűz olívaolaj
- csipetnyi só
A mentát, a bazsalikomot, a fokhagymát, a parmezán sajtot, a sót 5 evőkanál olajjal robotgépben pépesítjük.
Bő, sós, forró vízben készre (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük. A fenyőmagot teflon edényben, szárazon megpirítjuk*. A tésztát előmelegített tálalóedénybe rakjuk, ráterítjük a szószt, megszórjuk a fenyőmaggal és a maradék olajjal.
Forrón tálaljuk.
*A fenyőmagot még véletlenül se hagyjátok magára pirulás közben, mert képes szénné égni... tapasztalat ;-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!