2013. március 22.

Paradicsompestós pirítós

Mondjuk nem ezen a szeles, hideg napon, ellenben egy meleg tavaszi vagy nyár estén el tudom képzelni ezt a friss ételt könnyű vacsoraként. Beszélgetés a barátokkal, könnyed, vidám hangulat...


Hozzávalók:
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). A kenyérszeleteket tepsibe helyezzük, majd 1 evőkanálnyi olívaolajjal megspricceljük. Oldalanként 5 percig sütjük, amíg aranyszínűek és ropogósak nem lesznek. A pirítósokat egy nagy tálra szedjük. A napon szárított paradicsomot, a maradék olajat, a kapribogyót, a fokhagymát, a citromhéjat, a citromlevet és a kakukkfüvet robotgépben simára keverjük, pépesítjük. A rukkolát szépen elrendezzük a kenyereken, a paradicsompestót  a tetejükre kanalazzuk, és szeletelt mozzarella sajttal díszítve tálaljuk.
(Villámkonyha)

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. :-) Ha lesz lehetőséged megcsinálni egy szép napon, majd írd meg a véleményed! :-D

      Törlés

Köszönöm hozzászólásodat!