2013. december 6.

Hideg idő, meleg leves... szeretem

Imádom a gyorsan elkészíthető leveseket, mert hamar átmelegítenek egy-egy hideg napon, estén. Mindössze az a fontos, hogy az a pár alapanyag ami kell hozzá, kéznél legyen (majdnem azt írtam otthon legyen, de ha nem otthon főzzük a levest, akkor bajban lennénk... ).

Tehát a következő alapanyagokat készítsük elő:


  • 1 kanál zsiradék (sertés, kacsa, kókuszzsír...)
  • 2 kanál kockára vágott füstölt szalonna
  • 2 szál újhagyma karikára vágva
  • 2 szál sárgarépa megpucolva, felkarikázva
  • 1 kisebb cékla felkockázva
  • 1 marék kelbimbó felezve vagy negyedelve a méretétől függően, a kis torzsáktól megszabadítva


A zsíron megpirítjuk a szalonna kockákat a hagymával egyetemben. Rádobjuk a többi előkészített zöldséget, megforgatjuk és felöntjük vízzel. Sózzuk, ha szeretjük borsozzuk. Puhára főzzük.
Rusztikus ízvilága nekem nagyon bejött :-)

8. napja vagyok paleo étrenden. Nem érzem megterhelőnek az átállást. Egyre inkább bebizonyosodik, hogy könnyen lehet paleo étrendet kialakítani. Ez az étel is az egyszerűség és az egészség jegyében született.

Jó étvágyat kívánok hozzá:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!