A paleolit étrend kapcsán leginkább a sütőt vettem használatba, ami eddig a ritka sütemény sütések következtében igen megkímélt állapotban leledzett... De, hogy bepótoljuk a lemaradást, ma este is benne készítettem el a vacsorámat.
A hét végéről maradt magos bundázott máj adott volt, köretnek pedig gyökérzöldségeket szántam.
Egy kis mázas kerámia edényben elhelyeztem a csíkokra vágott és összekevert zöldségeket. Raktam rá 4 kis kolbászdarabot, ezekre helyeztem a 4 szelet kaliforniai paprikát. Vajdarabokat szórtam rá, megsóztam és meglocsoltam egy kevés citromlével. 200 fokra betettem, míg illatozni nem kezdett a paprika és fel nem hólyagosodott a héja. Ekkor ráraktam az edény fedelét és tovább sütöttem. A májat szintén beleraktam egy kis cserépedénybe és félidőben a zöldséges tál mellé helyeztem a rácsra.
Mire átsültek a zöldségek, a máj is felmelegedett.
Hozzávalók 1 főre:
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 kis zellergumó
- 2 szál újhagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 1 db 10 cm-es lángolt kolbász
- só
- vaj
- citromlé
Őszintén szólva, nem gondoltam soha, hogy ami ilyen egyszerű, az lehet ennyire finom...
Jó étvágyat kívánok:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!