2013. december 16.

Kakukkfű tea


Melegen és hidegen is ajánljuk ezt a nagyon kellemes illatú és ízű gyógynövényből készült teát. Nem csak frissítő hatású, hanem köhögés, torokfájás csillapítására is kitűnő hatással alkalmazható. Itt ülök Andorkával az irodán, épp az előbb főztünk le magunknak egy adagot.
Én kisfiamtól kaptam el a torokfájást és takonykórt, Andorka még csak most lépett a köhögősek zajos táborába. :-)
Mindkettőnknek alacsony a vérnyomása, így két legyet üthetünk egy csapásra, hiszen alacsony vérnyomás esetén is érezteti jótékony hatását a kakukkfű.

Mindemellett jó baktériumölő, fertőtlenítő, antibiotikus hatású, így hidegen toroköblögetésre is használható. Ha köhögőrohamok gyötörnek, és pont a kakukkfű akad a fűszerespolcon a kezedbe, használd bátran, forralj egy csésze vizet és ezzel önts nyakon egy teáskanálnyi kakukkfüvet. Hagyd pihenni 15 percig majd szűrd le. Gargarizálj vele, ha langyos, vagy kihűlt.
Szerintem a kakukkfű tea pont az az ital, amit nem szükséges ízesíteni. Korábban simán raktam volna bele cukrot vagy mézet, de még citromot is... most viszont igyekszünk élvezni a gyógynövény saját, testes, fűszeres zamatát.

Jobbulást kívánok minden betegeskedőnek:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!