Vajon miért nem lehet kapni Magyarországon zöld paradicsomot? Csak az igazi őstermelők viszik piacra meg nem érett portékájukat, mert tudják, a zöld, éretlen paradicsom is jól hasznosítható a konyhában.
Természetesen aki a hagyományos Magyar ízekhez ragaszkodik, hátrányban érezheti magát velünk, aktív kísérletezőkkel és vagány bevállalósokkal szemben.
Kiskertemet idén hirtelen érte a hideg, a paradicsomok biztosan nem fognak már kiteljesedni érett piros színben. Sebaj, a zöldeket mentjük.
Íme egy könnyű recept az indiai ízek kedvelőinek:
Hozzávalók:
Az alaphoz
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál apróra vágott hagyma
- 1 teáskanál curry por
- 5 deci feldarabolt zöldparadicsom
A vajat felolvasztjuk és megdinszteljük benne a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot és a curry port, alaposan megfőzzük. Sóval és borssal ízesítjük.
Hozzáadjuk
- 5 csésze sült pirospaprika
- 2 gerezd sült fokhagyma
- 1 csicseriborsó konzerv
- Cayenne chili por
- Római kömény
- Koriander
Alacsony vagy közepes tűzön főzzük, majd 2,5 deci kókusztejet hozzáadunk.
Botmixerrel összedolgozzuk, de csak annyira, hogy maradjon benne néhány nagyobb darab paradicsom és borsó.
Naan-kenyérrel vagy akár csak egyszerű párolt barnarizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!