2013. október 6.

Zsóka körte tortája kicsit másképp


Zsókát az egyik facebook csoportban ismertem meg. Nap mint nap fantasztikus receptekkel őrjíti a népet, nem győzzük kapkodni a fejünket.
Saját blogja fantasztikus, jobbnál jobb ötleteket és recepteket posztol. 
Most van a körte szezonja, a vilmos körtét kifejezetten imádom. Roskadoznak a pultok a finomabbnál finomabb gyümölcsöktől, használjuk ki az ősz bőségét! :-D



Hozzávalók:
3 érett hámozott, nagyobb szeletekre vágott körte
220 gramm sima liszt
100 gramm méz
110 gramm kókuszvirág cukor
1 nagy tojás
150 ml teljes tej
120 dkg vaj
1 1/2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál reszelt gyömbér
1 citrom reszelt héja
1/2 teáskanál só
porcukor a sütemény megszórásához

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C.
A vajat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a tojást, a mézet, a citrom héját, valamint a tejet és a gyömbért. Keverjük simára.
Szitáljuk össze a lisztet, sütőport, sót, fahéjat, adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókhoz, és keverjük egészen addig, amíg sima lesz. 
Béleljünk ki sütőpapírral egy 23 cm-es tortaformát
Öntsük a tésztát a formába, majd rakjuk a körte darabokat a tetejére, kicsit nyomjuk őket a tésztába. Hagyjuk, hogy a tetején láthatóak legyenek a körtedarabok.
Nagyjából 40 percnyi sütés után (tűpróba) kivehetjük a süteményt a sütőből.
Kihűlés után, porcukorral megszórva kínáljuk.

Nálunk nagy sikert aratott <3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!