2013. október 5.

Olasz zöldséges rizs saláta


A rizs saláta azon ételek közé tartozik, melyek igazán könnyen és gyorsan elkészíthetőek, de mindig minden alkalomra megfelelőek.
Ez a könnyen emészthető étel tökéletes lesz mindazoknak, akik szeretnék megtartani a formájukat, vagy egyszerűen változatosan étkezve szeretnének leadni a kilókból.
A recept hozzávalói ízlés szerint variálhatóak, új, kedvelt hozzávalókkal is elkészíthető.
Friss, egyszerűségében zseniális étel.

A rizs önmagában egy olyan alapvető élelmiszer, mely mindennel párosítható. Legyen az zöldség, hal, hús, tejtermék, akár csípős, akár karakteres ízvilág.
Ki ne szeretné a gyümölcsös tejberizst? Igaz? ;-) De most mást készítünk!

A salátához:
100 g rizs
1 paradicsom (lehet olajban eltett aszalt paradicsom is)
4 szem zöld olívabogyó felkarikázva
60 g morzsolt kukorica (konzerv)
1 kis répa gyufaszálra vágva
2 db csemege uborka felkozkázva
2 db szeletekre vágott articsóka (konzerv)
aprított bazsalikom levél
1 kanál olívaolaj


Főzzük meg a rizst előre, hogy ki tudjon hűlni. Én ezt a két heti célkitűzésnek megfelelően a gőzfőző edényben tettem meg.
A friss hozzávalókat később előkészítjük és elkeverjük a rizzsel. Sózzuk, ha szeretnétek bármilyen fűszerrel ízlésetek szerint fűszerezhetitek.

Érdemes fogyasztás előtt 1-2 órával elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek!

Ez a saláta a szétválasztásos diéta szerint nem tartalmaz állati eredetű élelmiszert, de aki szereti, rakhat bele, tonhal darabokat, sajt kockát, tojás és sonka darabokat is.

Jó étvágyat kívánok hozzá :-D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!