2013. november 28.

3. nap... Tea cukor nélkül?

a kép illusztráció, erről az oldalról: theenchantedcove.tumblr.com
Azt hiszem, mint mindennel, a cukor nélküli teához való hozzászokással is így van: Fő a kitartás!
Elképzelhetetlen volt számomra eddig, hogy a teát ne jó kis menzás módra cukorral és citrommal igyam.  Csodálkoztam is a nővéremen, aki már évek óta ízesítés nélkül teázik, hogyan tudja élvezni a kizárólag teafűvel ízesített meleg vizet?
Nálam mostanra jött el a pillanat, hogy befogadóvá váltam és legalább próbálkozom azzal, hogy kitapasztaljam, az érzékszerveimnek mikor esik a legjobban a cukormentes tea.
A próbálkozások legelején tartok, főleg gyümölcsteákat főzök le reggel ébredés után, melyek ízvilágukban emlékeztetnek az édesre, netán gyümölcscukor tartalmuk miatt valóban tartalmaznak is elenyésző mennyiségű szénhidrátot.
Arra már rájöttem, hogy a frissen lefőzött forró tea nekem nagyon nem jön be... biztos van aki szereti a forró vizet... Míg hűl az ital, elkészülök. A langyosnál picit hidegebb, de mégsem hideg teában jól érződnek a gyümölcsök édes-savanyú ízei.
Később a karakteresebb teák felé is teszek majd kirándulásokat és remélem, hogy sikerül megmaradnom az ízesítetlen teák mellett :-D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!