Bevallom, nem a saját fejemből pattant ki, Nigellától jött az ötlet, csak egy kicsit "reformabbra" alakítottam. Na nem mintha a mályvacukor annyira kalóriaszegény lenne, de igyekeztem kordában tartani a szénhidrátot. Steviás belga étcsoki pasztillákkal dolgoztam! (Most akciós! Részletekért katt a képre)
Így lehet roppant gyorsan és egyszerűen összedobni egy csokimousse-t, amellyel a családot, vendégeket garantáltan elkápráztatjátok:
Hozzávalók:
Így lehet roppant gyorsan és egyszerűen összedobni egy csokimousse-t, amellyel a családot, vendégeket garantáltan elkápráztatjátok:
- 150 g mályvacukor
- 50 g puha vaj
- 250 g étcsokoládé pasztilla
- 60 ml forró víz
- 284 ml 48%-os tejszín
- 1 teáskanál vanília aroma
- A mályvacukrot, vajat, csokit, vizet egy lábasba tesszük
- Lassú tűzön, kevergetés mellett felolvasztjuk a tartalmát. A tejszínt a vaníliaaromával együtt sűrűre verjük, majd hozzáadjuk a csokis masszához és alaposan elkeverjük.
- Kis tálakba vagy poharakba tesszük, fogyasztásig hűtőben tartjuk.
Kellemes időtöltést és jó étvágyat kívánok hozzá:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!