2013. november 15.

Gyors csoki mousse megzabolázva

Bevallom, nem a saját fejemből pattant ki, Nigellától jött az ötlet, csak egy kicsit "reformabbra" alakítottam. Na nem mintha a mályvacukor annyira kalóriaszegény lenne, de igyekeztem kordában tartani a szénhidrátot. Steviás belga étcsoki pasztillákkal dolgoztam! (Most akciós! Részletekért katt a képre)
Így lehet roppant gyorsan és egyszerűen összedobni egy csokimousse-t, amellyel a családot, vendégeket garantáltan elkápráztatjátok:


Hozzávalók:
  • 150 g mályvacukor
  • 50 g puha vaj
  • 250 g étcsokoládé pasztilla
  • 60 ml forró víz
  • 284 ml 48%-os tejszín
  • 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítés:
  1. A mályvacukrot, vajat, csokit, vizet egy lábasba tesszük
  2. Lassú tűzön, kevergetés mellett felolvasztjuk a tartalmát. A tejszínt a vaníliaaromával együtt sűrűre verjük, majd hozzáadjuk a csokis masszához és alaposan elkeverjük.
  3. Kis tálakba vagy poharakba tesszük, fogyasztásig hűtőben tartjuk.

Kellemes időtöltést és jó étvágyat kívánok hozzá:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!